Dne 21. a 22. března 2019 proběhl ve Výchovném ústavu v Hostouni další ročník gastronomické soutěže nazvané Zámecký rendlík. Tématem letošního ročníku bylo jarní bezlepkové menu. Soutěžící mohli popustit uzdu své kreativitě a fantazii, ale přibližně deset surovin bylo povinných. Například kvašená zelenina, jarní bylinky, bílý jogurt, quinoa, ovoce atp...
Naši školu reprezentovaly dvě žákyně ze třetího ročníku oboru kuchařské práce – Karina Svobodová a Pavlína Vorlová. Bohužel se mezi konkurenčními týmy neumístily na stupních vítězů, ale získaly Cenu ředitele a pěkné čtvrté místo. Vyhrála Hotelová škola Mariánské Lázně a místní borci získali bronz. Dívky připravily pelmeně z pohankové mouky s pestem z medvědího česneku, krůtí špíz, rizoto z quinoi s grilovanými paprikami a hlávkový salát s jogurtem. Jako moučník podávaly odborné komisi mrkvovo- ořechový řez doplněný mátovou smetanou a čokoládovou pěnou s malinami.
Velké poděkování patří pořadatelům soutěže –řediteli Výchovného ústavu panu Mgr. Vojtovi a rovněž všem zaměstnancům, kteří o nás po celou dobu skvěle pečovali a soutěž jako vždy perfektně zorganizovali.
Za SŠŽ Planá
Ing. Iva Holá